Profiel

De basis voor mijn manier van werken, is gelegd in de jaren tachtig. Mijn carrière ben ik begonnen als oefentherapeut nadat ik de Mensendieck-opleiding had gedaan in Amsterdam. Belangrijke sleutelbegrippen van oefentherapie, zoals bewustwording en zelfwerkzaamheid, en de slogan ‘It’s up to you’ zijn leidend voor mij. Als praktiserend oefentherapeut heb ik van dichtbij het proces meegemaakt van individuele gedragsverandering van personen met klachten van het bewegingsapparaat.

Terwijl ik werkte als oefentherapeut, heb ik Bewegingswetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit (VU). Na mijn studie werkte ik twaalf jaar bij de Docentenopleiding van de VU. Daar heb ik docenten opgeleid voor het HBO en daarnaast ook onderwijsprogramma’s ontworpen. Ik werkte als docent, incompany trainer en opleidingsadviseur.

Op basis van mijn werkervaring in de gezondheidszorg en mijn werkervaring in het onderwijs, heb ik in 2000 het studieboek ‘Gezond bewegen kun je leren’ geschreven voor het HBO. In het boek staan individuele gedragsverandering en professionele gedragsbeïnvloeding centraal. In het boek heb ik een gedragsmodel geïntroduceerd dat later op internet het gedragsmodel Balm is genoemd. Het gedragsmodel wordt nog steeds in de praktijk gebruikt, bijvoorbeeld door patiëntenverenigingen. Op initiatief van andere auteurs is in 2010 een herziene tweede druk van het boek verschenen.  

Van 2002 tot 2016 was ik verbonden aan vhp ergonomie, vhp opleidingen en vhp human performance. Veel heb ik geleerd, als mede-eigenaar, directeur, manager, adviseur en projectleider. Samen met een bevlogen groep mensen gaf ik vorm aan het bedrijf. In mooie projecten heb ik gefunctioneerd als opleidingsadviseur, trainer en organisator van evenementen. Veel projecten heb ik uitgevoerd als senior adviseur op de thema’s Duurzame Inzetbaarheid en Gezond en Veilig werken. Tijdens mijn werkzaamheden lag mijn focus steeds op gedrag en cultuur. Ik heb opdrachten uitgevoerd voor onder andere Heineken, Bolletje en VBZ (Vereniging Bakkerij- en Zoetwarenindustrie). Ik ben trots om een van de grondleggers te zijn van het VBZ-Vignet Arbeidsveiligheid in de zoetwarenindustrie.

Mijn energie en enthousiasme zet ik nu graag in op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Een rol die ik vaak heb vervuld, is de rol van visionair. Daarbij maak ik gebruik van optimisme, geloof in evolutie en vooruitgang. Maar ik ken ook de weerbarstige praktijk, realisme is vereist. Naast het ‘wat’ en ‘hoe’ is er ook de politiek. Bovendien moeten we zuinig en zinnig omgaan met tijd, geld en aandacht.

Mensen met wie ik werk, kennen mij als plichtsgetrouw, een harde werker met doorzettingsvermogen. Ik zeg graag wat ik doe en ik doe graag wat ik zeg.

Interesse in een oriënterend gesprek? Neem hier contact met mij op