Profiel

De basis voor mijn manier van werken, is gelegd in de jaren tachtig. Mijn carrière ben ik begonnen als oefentherapeut Mensendieck. De methode-Mensendieck is begin 20e eeuw ontwikkeld door mevrouw Bess Mensendieck. Sleutelbegrippen van haar methode zijn bewustwording en zelfwerkzaamheid. Ze gebruikte als slogan ‘It’s up to you’. Als praktiserend oefentherapeut heb ik van dichtbij het proces meegemaakt van individuele gedragsverandering van mensen die last hadden van klachten van het bewegingsapparaat.

Terwijl ik werkzaam was als oefentherapeut, heb ik Bewegingswetenschappen gestudeerd. Na mijn studie ben ik twaalf jaar werkzaam geweest bij de Docentenopleiding van de Vrije Universiteit. Daar heb ik docenten opgeleid voor het HBO en onderwijsprogramma’s ontworpen. Ik werkte als docent, incompany trainer en opleidingsadviseur.

Op basis van mijn werkervaring in de gezondheidszorg en mijn werkervaring in het onderwijs, heb ik in 2000 het studieboek ‘Gezond bewegen kun je leren’ geschreven voor het HBO. In het boek staan individuele gedragsverandering en professionele gedragsbeïnvloeding centraal. In het boek heb ik een gedragsmodel geïntroduceerd dat later op internet het gedragsmodel Balm is genoemd. Het gedragsmodel wordt nog steeds in de praktijk gebruikt, bijvoorbeeld door patiëntenverenigingen. Op initiatief van andere auteurs is in 2010 een herziene tweede druk van het boek verschenen.  

Van 2002 tot 2016 was ik verbonden aan vhp ergonomie, vhp opleidingen en vhp human performance. Veel heb ik geleerd, als mede-eigenaar, directeur, manager, adviseur en projectleider. Samen met een bevlogen groep mensen gaf ik vorm aan het bedrijf. In mooie projecten heb ik gefunctioneerd als opleidingsadviseur, trainer en organisator van evenementen. Veel projecten heb ik uitgevoerd als senior adviseur op de thema’s Duurzame Inzetbaarheid en Gezond en Veilig werken. Tijdens mijn werkzaamheden lag mijn focus steeds op gedrag en cultuur. Ik heb opdrachten uitgevoerd voor onder andere Heineken, Bolletje en VBZ (Vereniging Bakkerij- en Zoetwarenindustrie). Ik ben trots dat ik een van de grondleggers ben van het VBZ-Vignet Arbeidsveiligheid in de zoetwarenindustrie.

Mijn energie en enthousiasme zet ik nu graag in op het domein werk en gezondheid. Dankzij mijn samenwerkingsovereenkomst met werkgeversvereniging AWVN en de samenwerking mer AWVN collega’s blijf ik scherp. Als AWVN-er ben ik onder andere actief in het project Sociale Partners sámen voor Duurzame Inzetbaarheid, samen met FNV en CNV Vakmensen.

Voor mij is het een kunst en kunde om een toekomstvisie te ontwikkelen en deze creatief vorm te geven in beleid en de dagelijkse praktijk. U kunt van mij deskundigheid en creativiteit verwachten, gebaseerd op jarenlange ervaring en een leven lang leren in een krachtig netwerk.

Een rol die ik vaak heb vervuld, is de rol van visionair. Daarbij maak ik gebruik van optimisme, geloof in evolutie en vooruitgang. Maar ik ken ook de weerbarstige praktijk, realisme is vereist. Naast het ‘wat’ en ‘hoe’ is er ook de politiek. Bovendien moeten we zuinig en zinnig omgaan met tijd, geld en aandacht.

Mensen met wie ik werk, kennen mij als plichtsgetrouw, een harde werker met doorzettingsvermogen. Ik zeg graag wat ik doe en ik doe graag wat ik zeg.

Interesse in een oriënterend gesprek? Neem hier contact met mij op