Werk je als leefstijlcoach of vitaliteitscoach? Of misschien als vitaliteitsmanager? Wil je investeren in jouw professionele ontwikkeling, positionering en profilering? Graag denk ik met je mee. We kunnen bijvoorbeeld in gesprek gaan over de volgende vragen:

  • Wat zijn mijn waarden en mijn doelen?
  • Waar sta ik voor? Waar ga ik voor?
  • Wat is mijn positie in het krachtenveld?
  • Hoe ga ik om met mijn sterktes en zwaktes?
  • Hoe kan ik mij krachtiger positioneren?
  • Hoe kan ik mij met meer impact profileren?

In dienst van een organisatie of zelfstandig professional?

Voor onze gesprekken maakt het helemaal niet uit of je in dienst bent van een organisatie of dat je werkt als zelfstandig professional.

Mijn praktijkervaring

In de jaren tachtig heb ik gewerkt als paramedicus in de gezondheidszorg, te weten als oefentherapeut Mensendieck. Ik begeleide individuele cliënten en patiënten en ik leerde ze om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen houding en beweging. In de jaren negentig heb ik docenten opgeleid voor het HBO-gezondheidszorgonderwijs en was ik o.a. mentor van docenten in opleiding. Sinds 2002 ben ik actief in het bedrijfsleven op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Veertien jaar was ik actief vanuit een commercieel advies- en trainingsbureau. In 2016 ben ik voor mijzelf begonnen en ben ik gaan werken vanuit de Balm academie. Sindsdien 2016 betrek ik steeds meer leefstijl in mijn adviezen, trainingen en coaching. Vanaf 2016 heb ik vanuit de Balm academie opdrachten uitgevoerd voor ANWB, Delicia, IKEA, Mechan Groep, Modelec, Morentz, Kids Konnekt, Koninklijke Peijnenburg, PepsiCo, Saxion Hogeschool, Sedgwick, SER Arboplatform, Total Productivity, Trafieq en Wilbers Werkstätten. Meer weten over de Balm academie? Klik hier?

Theorie

In 2020 heb ik een reeks van drie artikelen gepubliceerd in het vakblad ARBO. Samen met Rutger Balm (gedragspsycholoog).

  • Eerste artikel (mei 2020). Het belang van gezondheidsvaardigheden. In onze dynamische samenleving moeten wij ons goed kunnen aanpassen. Gezondheidsvaardigheden zijn daarbij belangrijk: het vermogen om informatie te verkrijgen, begrijpen, beoordelen en gebruiken bij het nemen van gezonde keuzes. Lees hier het hele artikel …
  • Tweede artikel (juni 2020). Gezondheidsvaardigheden aanleren. Ontwikkeling van gezondheids- en zelfmanagementvaardigheden vraagt om een professioneel leertraject voor iedereen. Arboprofessionals kunnen dit leertraject samen met HR-professionals vormgeven. Cruciaal daarbij is wel dat medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid. Lees hier het hele artikel …
  • Tweede artikel (september 2020). Leertraject gezondheidsvaardigheden. Hoe lukt het om echt iedereen, in grote én kleine organisaties, te laten werken aan zijn eigen gezondheid en vitaliteit? Dat gaat alleen met een leertraject voor gezondheids- en zelfmanagementvaardigheden. Dat traject is in elke organisatie anders. Maar er zijn wel acht algemene regels. Lees hier het hele artikel …

Verschillende invalshoeken

Door mijn gevarieerde loopbaan en door mijn publicaties kijk ik vanuit uiteenlopende perspectieven naar leefstijl en vitaliteit en sta ik redelijk boven de stof. Natuurlijk ben ik erg benieuwd hoe leefstijl en vitaliteit en vanuit welke invalshoeken jij er naar kijkt.

Neem je contact op met mij?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Dan gaan we in gesprek | 06 40 88 79 47 | marcel@balm-academie.nl | Hendrik Figeeweg 3F – 2031 BJ Haarlem

Gedrag veranderen kun je leren met Mijn Mammoet!

Misschien heb je op dit moment geen behoefte aan een gesprek. Maar misschien zou je wel lid willen worden van een community. Of misschien wil je aan de hand van zelfstudie meer leren over gedrag en gedragsverandering. Zo ja, misschien wil je dan aan de slag met de methode Mijn Mammoet. Rutger Balm (gedragspsycholoog) heeft deze methode de afgelopen jaren ontwikkeld. Jouw mammoet is het grote sterke onbewuste dat in jou schuilt. De hele dag door helpt de mammoet je om te reageren op de wereld om je heen. Je kunt op tijd wegspringen voor een fietser, je kunt gedachteloos je veters strikken en het alfabet opnoemen in je slaap. De methode Mijn Mammoet is geschikt om te leren over jouw gedrag en zelf extra eigenaarschap, eigen regie, leiderschap en zelfmanagement te ontwikkelen. Nieuwsgierig? Klik hier.

Balm academie

Ben je medewerker in een bedrijf of werkgever? De Balm academie helpt bedrijven met duurzame gedragsverandering rond gezond & veilig werken en vitaliteit. Meer weten?