Werk je als (interne) arbo- of veiligheidsprofessional? Wil je investeren in jouw professionele ontwikkeling, positionering en profilering? Graag denk ik met je mee. We kunnen bijvoorbeeld in gesprek gaan over de volgende vragen:

 • Wat zijn mijn waarden en mijn doelen?
 • Waar sta ik voor? Waar ga ik voor?
 • Wat is mijn positie in het krachtenveld?
 • Hoe ga ik om met mijn sterktes en zwaktes?
 • Hoe kan ik mij krachtiger positioneren?
 • Hoe kan ik mij met meer impact profileren?

In dienst van een organisatie of zelfstandig professional?

Voor onze gesprekken maakt het helemaal niet uit of je in dienst bent van een organisatie of dat je werkt als zelfstandig professional.

Mijn praktijkervaring

Sinds 2002 ben ik zelf actief als arbo- en veiligheidsprofessional. Eerst veertien jaar vanuit een commercieel advies- en trainingsbureau, daarna vanaf 2016 als zelfstandig professional vanuit mijn eigen onderneming de Balm academie. Ik heb vanuit de Balm academie opdrachten uitgevoerd voor de ANWB, Delicia, IKEA, Mechan Groep, Modelec, Morentz, Kids Konnekt, Koninklijke Peijnenburg, PepsiCo, Saxion Hogeschool, Sedgwick, SER Arboplatform, Total Productivity, Trafieq en Wilbers Werkstätten. Meer weten over de Balm academie? Klik hier?

NVVK | Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde

Bijna 15 jaar ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde. Misschien ben jij ook lid?

Theorie

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft mij benaderd voor een offerte voor het schrijven van een Handreiking Arbeidsveiligheid. Te publiceren op het SER arboplatform. Om een zo goed mogelijke aanbieding te kunnen doen, heb ik een team van experts samengesteld. Met een positief resultaat. De opdracht is ons gegund. Naast mijzelf gaat het om de volgende experts:

 • Frank Guldenmund – specialist implementatie veiligheidseisen en toepassing academische kennis.
 • Jos Bus – specialist arbocommunicatie.
 • Yvonne Heerkens – specialist duurzame arbeidsparticipatie en paramedische beroepen.
 • Koen Langenhuysen – specialist OR, VGW(M)-commissies en preventiemedewerker.
 • Piet Vessies – specialist HR-innovatie & arbeidsverhoudingen en netwerkadviseur arbeid & gezondheid bij het nationaal preventieprogramma Alles is Gezondheid.

De SER Handreiking wordt in november 2021 gepubliceerd. Het is een concrete aanpak voor betere veiligheidsprestaties.

Verschillende invalshoeken

Inmiddels sta ik redelijk boven de stof door mijn gevarieerde loopbaan en door mijn publicaties. Vanuit uiteenlopende invalshoeken kijk ik naar gezond & veilig werken. Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar de manier waarop jij er naar kijkt. Vanuit welke invalshoeken kijk jij?

Neem je contact op?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Dan gaan we in gesprek | 06 40 88 79 47 | marcel@balm-academie.nl | Hendrik Figeeweg 3F – 2031 BJ Haarlem

Gedrag veranderen kun je leren met Mijn Mammoet!

Misschien heb je op dit moment geen behoefte aan een gesprek. Maar misschien zou je wel lid willen worden van een community. Of misschien wil je aan de hand van zelfstudie meer leren over gedrag en gedragsverandering. Zo ja, misschien wil je dan aan de slag met de methode Mijn Mammoet. Rutger Balm (gedragspsycholoog) heeft deze methode de afgelopen jaren ontwikkeld. Jouw mammoet is het grote sterke onbewuste dat in jou schuilt. De hele dag door helpt de mammoet je om te reageren op de wereld om je heen. Je kunt op tijd wegspringen voor een fietser, je kunt gedachteloos je veters strikken en het alfabet opnoemen in je slaap. De methode Mijn Mammoet is geschikt om te leren over jouw gedrag en zelf extra eigenaarschap, eigen regie, leiderschap en zelfmanagement te ontwikkelen. Nieuwsgierig? Klik hier.

Balm academie

Ben je medewerker in een bedrijf of werkgever? De Balm academie helpt bedrijven met duurzame gedragsverandering rond gezond & veilig werken en vitaliteit. Meer weten?