Werk je als (interne) adviseur arbeid & gezondheid? Wil je investeren in jouw professionele ontwikkeling, positionering en profilering? Graag denk ik met je mee. We kunnen bijvoorbeeld in gesprek gaan over de volgende vragen:

  • Wat zijn mijn waarden en mijn doelen?
  • Waar sta ik voor? Waar ga ik voor?
  • Wat is mijn positie in het krachtenveld?
  • Hoe ga ik om met mijn sterktes en zwaktes?
  • Hoe kan ik mij krachtiger positioneren?
  • Hoe kan ik mij met meer impact profileren?

In dienst van een organisatie of zelfstandig professional?

Voor onze gesprekken maakt het helemaal niet uit of je in dienst bent van een organisatie of dat je werkt als zelfstandig professional.

Mijn praktijkervaring

Sinds 2002 ben ik zelf actief als adviseur arbeid & gezondheid. Eerst veertien jaar vanuit een commercieel advies- en trainingsbureau, daarna vanaf 2016 als zelfstandig professional vanuit mijn eigen onderneming de Balm academie. Ik heb vanuit de Balm academie opdrachten uitgevoerd voor de ANWB, Delicia, IKEA, Mechan Groep, Modelec, Morentz, Kids Konnekt, Koninklijke Peijnenburg, PepsiCo, Saxion Hogeschool, Sedgwick, SER Arboplatform, Total Productivity, Trafieq en Wilbers Werkstätten. Meer weten over de Balm academie? Klik hier?

Handboek arbeid & gezondheid

Sinds 2005 ben ik mede-redacteur en mede-auteur van het Handboek arbeid & gezondheid van Bohn Stafleu Van Loghum (derde herziene druk; 2019). Eind 2021 zijn de eerste gesprekken gevoerd over de vierde druk, die verschijnt naar verwachting mei 2023.

Gastdocent en gastspreker in het HBO

Sinds 2018 ben ik gastdocent in de Minor arbeid, gezondheid en welzijn van de Hogeschool Rotterdam. Van november 2021 tot en met januari 2022 voer ik weer onderwijstaken uit, met het Handboek arbeid & gezond als verplichte literatuur. In september 2021 heb ik op de Saxion Hogeschool een gastles gegeven over gedrag en gedragsverandering in de Mastercourse arbeid & gezondheid. En in oktober 2021 heb ik op de Hogeschool van Amsterdam een vergelijkbare gastles gegeven in de Minor arbeid & gezondheid.

Verschillende invalshoeken

Inmiddels sta ik redelijk boven de stof door mijn gevarieerde loopbaan en door mijn publicaties. Vanuit uiteenlopende invalshoeken kijk ik naar leefstijl en vitaliteit. Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar de manier waarop jij er naar kijkt. Vanuit welke invalshoeken kijk jij?

Neem je contact op?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Dan gaan we in gesprek | 06 40 88 79 47 | marcel@balm-academie.nl | Hendrik Figeeweg 3F – 2031 BJ Haarlem

Gedrag veranderen kun je leren met Mijn Mammoet!

Misschien heb je op dit moment geen behoefte aan een gesprek. Maar misschien zou je wel lid willen worden van een community. Of misschien wil je aan de hand van zelfstudie meer leren over gedrag en gedragsverandering. Zo ja, misschien wil je dan aan de slag met de methode Mijn Mammoet. Rutger Balm (gedragspsycholoog) heeft deze methode de afgelopen jaren ontwikkeld. Jouw mammoet is het grote sterke onbewuste dat in jou schuilt. De hele dag door helpt de mammoet je om te reageren op de wereld om je heen. Je kunt op tijd wegspringen voor een fietser, je kunt gedachteloos je veters strikken en het alfabet opnoemen in je slaap. De methode Mijn Mammoet is geschikt om te leren over jouw gedrag en zelf extra eigenaarschap, eigen regie, leiderschap en zelfmanagement te ontwikkelen. Nieuwsgierig? Klik hier.

Balm academie

Ben je medewerker in een bedrijf of werkgever? De Balm academie helpt bedrijven met duurzame gedragsverandering rond gezond & veilig werken en vitaliteit. Meer weten?